Μάριος Χριστοφορίδης.Συνέντευξη με τον γρηγορότερο Δρομέα των 60μ. στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην κατηγορία 45-49 ετών.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ

                           

 Συνέντευξη με τον γρηγορότερο Δρομέα των 60μ. στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην κατηγορία 45-49 ετών, ο Μάριος Χριστοφορίδης σήκωσε την Ελληνική σημαία μέσα στην Κωνσταντινούπολη και μας κάνει υπερήφανους.

  Πριν από περίπου μια εβδομάδα πραγματοποιήθηκε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Ανδρών - Γυναικών , στην Κωνσταντινούπολη . Ανάμεσα στις πολλές συμμετοχές και καλές επιδόσεις της Ελληνικής αποστολής, ακόμα μια μεγάλη επιτυχία ήρθε να προστεθεί στην βαριά Ιστορία του Ελληνικού Κλασσικού Αθλητισμού , μέσα από τον αθλητή του ΗΡΑΚΛΗ  Μάριο Χριστοφορίδη.

  Ο Μάριος κατάφερε να κερδίσει την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στον  Δρόμο των 60μ. με χρόνο 7''54, στην κατηγορία Ανδρών 45-49 ετών. Ο ίδιος είναι κάτοχος του Βαλκανικού Ρεκόρ στο ίδιο αγώνισμα και κατηγορία ,από την περσινή κούρσα της τελικής σειράς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, όπου κατέλαβε την 4η θέση. Για ακόμα μια φορά έδωσε τον καλύτερο του εαυτό, καταφέρνοντας να ανέβει στο ποιο ψηλό σκαλί του βάθρου και να μας κάνει υπερήφανους. Βρήκαμε στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο τον Μάριο Χριστοφορίδη και μας μίλησε για την δυνατή εμπειρία του .

 

  -Μάριε πολλά Μπράβο,μας κάνεις όλους υπερήφανους και σε ευχαριστούμε, πως νιώθεις μετά από μια τέτοια νίκη ;

  Τα συναισθήματά μου δεν περιγράφονται να μπορώ να κάνω κάποιους να αισθάνονται υπερήφανους που είναι Έλληνες και να σηκώσω την Ελληνική σημαία στην Πόλη .

- Τι σκεφτόσουν πριν καθίσεις στον βατήρα ;

  Τον αγώνα τον είχα σκεφτεί πολλές φορές πριν από αυτόν ,οπότε πριν τον βατήρα το μυαλό μου ήταν απλά να τρέξω γρήγορα και συγκεντρωμένος σε αυτό.

- Πόσα χρόνια ασχολείσαι με τον Κλασικό Αθλητισμό και γιατί έχεις επιλέξει αυτό το άθλημα ;

  Από μικρό παιδί ασχολούμαι με τον Κλασικό Αθλητισμό και πάντα μου άρεσαν οι ταχύτητες και νομίζω ότι όσο μπορώ θα κάνω ταχύτητες ,είναι ένα αγώνισμα με απαιτήσεις που δεν μπορεί να κάνει κάποιος που εκτός από σωματικά και ψυχικά προσόντα να κάνει και πιο ειδική προπόνηση . Σε αυτό το κομμάτι με βοήθησε στην αρχή της προετοιμασίας μου ο Νίκος Πουτσίκης με τους γυμναστές του και την πραγματικά φιλότιμη συμβολή του και τον Στέφανο Μάμαλη που κάναμε το μεγαλύτερο κομμάτι της προετοιμασίας μου στους δρόμους μέχρι τον αγώνα αυτόν . Καθώς και πέρυσι με τον ίδιο είχα πάει στους Παγκόσμιους και κατάκτησα την 4η θέση στο ίδιο αγώνισμα

. -Πως πήρες την απόφαση να επιστρέψεις στο γήπεδο;

  Το μυαλό μου και η ψυχή μου δεν έφυγε ποτέ από αυτό , ήταν πάντα στο μυαλό μου και νομίζω ότι όσοι πέρασαν από το Καυτανζόγλειο όλοι θα ήθελαν να ξαναγυρίσουν και να ξανανιώσουν ότι παλιά , εγώ απλά το έκανα !

- Είδες όφελος και αλλαγές στην ποιότητα ζωής σου ;

  Τα οφέλη είναι τόσα πολλά ,ενδεικτικά κάποια ,ευεξία, ισορροπία ψυχική και σωματική, να αναθεωρήσω τον καθιστικό τρόπο ζωής που η καθημερινότητα της σύγχρονης εποχής μας επιβάλει με τον τρόπο της, υγιεινή διατροφή, φυσικού τρόπους αποκατάστασης των οποίων πρέπει να τηρεί κάποιος και εκτός γηπέδου για καλύτερη ποιότητα ζωής , η επαφή μου με παλιούς συναθλητές αξία ανεκτίμητη και το ευ αγωνίζεσται που είναι η κορυφή του Αθλητισμού που είναι απαλλαγμένο από τις εμπορικές απαιτήσεις του υψηλού πρωταθλητισμού.

- Τι λένε οι φίλοι σου που συνεχίζεις και ασχολείσαι και τι θα τους λες εσύ για να έρθουν και αυτοί στο γήπεδο ;

  Οι φίλοι μου με λένε τρελό με την καλή έννοια ελπίζω, που μετά από 25 χρόνια μακριά από τα γήπεδα και να θέλω να κάνω αυτά.... που στο τέλος έκανα ...πολλοί όμως μου έχουν πει ότι υπήρξα το παράδειγμα και η έμπνευση τους να ξαναρχίσουν να αγωνίζονται και αυτό με ικανοποιεί πολύ.

- Επόμενος στόχος ;

  Να συνεχίσω να είμαι καλά και να μπορώ να αγωνίζομαι, σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα .

- Που αφιερώνεις το μετάλλιο;

  Στους ανθρώπους που έχουν σταθεί πλάι μου σε όλη αυτή δύσκολη προσπάθεια συγγενής ,φίλους ,προπονητές και ιδιαίτερα στην γυναίκα μου Αφροδίτη που στηρίζει την ( τρέλα μου ).

 

 

 

 

Please reload

Recent Posts
Please reload

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΣΤΙΒΟΥ - ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ -ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΣΤΙΒΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ 

© 2014 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΗΡΑΚΛΗ | ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ