ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ.Ο αργυρός της Ευρώπης στο άλμα εις ύψος στα 2,31μ.

March 15, 2015

Την μεγαλύτερη στιγμή της αθλητικής του καριέρας έως σήμερα, έζησε πριν από λίγες μέρες ο Αντώνης Μάστορας, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, στην Πράγα.

Ο Αντώνης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο Άλμα σε Ύψος και κατάφερε με πτήση πάνω από τα 2.31 να προσγειωθεί στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών, τονώνοντας την εθνική μας υπερηφάνεια και προσφέροντας πολλά χαμόγελα στους φιλάθλους του Κλασσικού Αθλητισμού.

Ο από 14 χρονών αθλητής του ΗΡΑΚΛΗ Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας από τις Ακαδημίες του Συλλόγου, όταν ο εκλιπόντας Γιάννης Μανίκας τον έκανε να αφήσει τις πολεμικές τέχνες και να αγαπήσει περισσότερο τον Κλασικό Αθλητισμό, είδε τους κόπους του να ανταμείβονται σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το ύψος, το σωματικό βάρος καθώς και η ταχύτητα επαφής στα πατήματα του, ήταν αρκετά για τους Δασκάλους του να διακρίνουν έναν καλό αθλητή του Άλματος σε Ύψος και να τον πείσουν να προπονηθεί σε αυτό, έναντι των Δρόμων Ταχύτητας με τους οποίους και είχε ξεκινήσει να προπονείται. Άνθρωποι του Αθλητισμού οι οποίοι τον έχουν ζήσει μέσα από τα γήπεδα, μας μιλούν για έναν εγκεφαλικό αθλητή με χαρακτηριστικό του την έντονη αντίληψη σε τεχνικές ασκήσεις. Η ευκολία στην εκμάθηση σε συνδυασμό με την ταχύτητα και το πόσο τυπικός ήταν στην προπόνηση, τον έκαναν να ξεχωρίζει και με την σωστή καθοδήγηση,  δεν άργησε από τα 16 να έχει επίσημα άλματα στα 2.08 καθώς και μια σταδιακά ανοδική πορεία για να φτάσει σήμερα στο εκπληκτικό 2.31.

Επικοινωνήσαμε με τον ίδιο και του ζητήσαμε να μας περιγράψει την εμπειρία και τα συναισθήματα του :

 

Αντώνη συγχαρητήρια και εις ανώτερα, θα ήθελες να μας πεις πως νιώθεις ;

Τα συναισθήματα είναι λιγάκι ανάμεικτα. Ασφαλώς χαρά και ικανοποίηση για το προφανές αποτέλεσμα αλλά και μια "γλυκιά" πίκρα απώλειας τόσο του χρυσού μεταλλίου, όσο και μιας μεγαλύτερης επίδοσης (2.34).

 

Μίλησε μας για την συνταγή της επιτυχίας ;

Θέληση και όνειρο. Αν υπάρχουν αυτά η μόνη συνταγή είναι η σωστή και άνευ όρων δουλειά στη προπόνηση και έξω από αυτή.

 

Το σώμα και το ύψος σου, είναι ιδανικό για πολλά αθλήματα, πώς και επέλεξες με το Άλμα σε Ύψος ;

   

'Όλα ξεκίνησαν χάρη στον συγχωρεμένο κ. Μανίκα καθώς αυτός με παρέπεμψε στο Άλμα εις Ύψος και τότε στα χέρια του Γιώργου Τσούγκου. Πέρα από αυτό, δε με τράβηξε τότε ιδιαίτερα κάτι άλλο όπως π.χ. τα ομαδικά αθλήματα όπως μπάσκετ βόλεϊ κλπ.

 

Τι θα έλεγες στα παιδιά για να έρθουν στον Αθλητισμό και στον Στίβο ;

Το θέμα δεν είναι να πει κάποιος κάτι στα παιδιά. Τα παιδιά ζητάνε αυτό που τους αρέσει και αγαπάνε. Για εμένα όλος ο κόσμος πρέπει να ασχολείται με τον στίβο, υγρό στίβο, γυμναστική κλπ διότι εκεί μέσα από τις προσπάθειες κάθε αθλητή ο θεατής ενθουσιάζεται, απογοητεύεται αλλά και μαγεύεται και φεύγει με διαφορετική διάθεση και ίσως ανάγκη να γίνει και αυτός καλύτερος, όχι αθλητικά αλλά ο καθένας στο δικό του τομέα. Εν κατακλείδι, οι γονείς και οι νέες γενιές είναι αυτοί που θα δείξουν στα παιδιά τον αθλητισμό για να τον γνωρίσουν (γιατί τα τελευταία χρόνια όχι όλα τα νέα παιδιά γνωρίζουν τον Κλασικό Αθλητισμό) και εφόσον θέλουν και μπορούν, είμαι σίγουρος ότι θα ασχοληθούν.

 

Που αφιερώνεις το Μετάλλιο ;

Το Μετάλλιο αυτό είναι πρωτίστως αφιερωμένο στον προπονητή μου τον Γιώργο Πομάσκι και σε όλη τη δουλειά που έχουμε κάνει φέτος με τα πάνω και τα κάτω της, στους φίλους συνεργάτες μου, αλλά και σε όποιον άλλο ένιωσε κάτι ξεχωριστό, μέσα από αυτόν τον αγώνα, για τον ίδιο.

 

Ο επόμενος στόχος ;

Επόμενος στόχος είναι σαφώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου το καλοκαίρι (Αύγουστο) στο Πεκίνο, Κίνα. Πέρα από αυτό όμως έρχεται μια περίοδος αρετής, δουλειάς και αγώνων, καθώς του χρόνου είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο.

 

Επιμέλεια: Ελεονώρα Ρωσιάδου.

  

 

 

 

 

 

 

Please reload

Recent Posts
Please reload

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΣΤΙΒΟΥ - ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ -ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΣΤΙΒΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ 

© 2014 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΗΡΑΚΛΗ | ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ