Νέα του Στίβου
Πετσούδη επί… τρία
Έτοιμη για νέες επιτυχίες δηλώνει η μαμά και 2η πανελληνιονίκης των 100μ. με εμπόδια Ολυμπία Πετσούδη. Η πρωταθλήτρια από τα Γιαννιτσά, αποτελώντας ένα από τα νέα αποκτήματα του κορυφαίου συλλόγου Ελευθέριος Βενιζέλος, έχει ξεκινήσει ήδη τη σκληρή δουλειά για να μας αποδείξει ακόμα μια φορά πως δεν υπάρχει δε μπορώ, παρά μονάχα δε θέλω.
της Ελεονώρας Ρωσιάδου
Η εμποδίστρια του Στέφανου Μάμαλη έπειτα από μια σπουδαία επιστροφή, μετρώντας μόνο μερικούς μήνες μετά τη γέννηση της κόρης της και την κατάκτηση ενός ακόμα πανελλήνιου μεταλλίου στο αγώνισμα, γνωρίζει καλά πως μπορεί να μην είναι εύκολο, αλλά ξεκίνησε για ακόμα μια φορά δουλεία προκειμένου να ξεπεράσει πρωτίστως τον εαυτό της. Ανάμεσα στους τρεις ρόλους που καλείται να βγάλει εις πέρας καθημερινά, αυτόν της μητέρας, της προπονήτριας και της πρωταθλήτριας, η Πετσούδη μίλησε στο Sportsfeed για το πως τα καταφέρνει να ανταπεξέρχεται με επιτυχία σε όλους. «Σχετικά με την επιστροφή μου εξ αρχής ήταν στο μυαλό μου να επιστρέψω όσο συντομότερα μπορώ. Αυτός ήταν και ο λόγος που σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνέχισα να αθλούμαι. Πίστευα πως θα είναι πιο εύκολο… αλλά ήταν ψέμα. Ζορίστηκα πάρα μα πάρα πολύ, αλλά συνειδητοποίησα για ακόμα μια φορά πως ο άνθρωπος ότι θελήσει μπορεί και να το κατακτήσει, δεν υπάρχει δε μπορώ παρά μόνο δε θέλω! Όσο αφορά την κατάκτηση του μεταλλίου με χαροποίησε, μαζί με τον Στέφανο νιώσαμε μεγάλη ικανοποίηση και επιβεβαίωση του τι μέλλει γενέσθαι. Η αλήθεια είναι ότι έχω μια πικρία γιατί δε μπόρεσα να κάνω άλλο αγώνα λόγω του σοβαρού ατυχήματος που είχα στην προπόνηση, το οποίο με άφησε ενάμιση μήνα εκτός αλλά προχωράμε».
Η πρωταθλήτρια που είχε παγώσει όλο το Καυτανζόγλειο όταν έπεσε με ταχύτητα στο εμπόδιο και αναγκάστηκε να την μεταφέρει εσπευσμένα ασθενοφόρο με διάγνωση εγκεφαλική κάκωση και διάσειση, δείχνει απτόητη και ξεκίνησε προπονήσεις αμέσως μόλις συνήλθε από την περιπέτεια, θέτοντας ακόμα υψηλότερους στόχους. «Έχω ξεκινήσει από τα τέλη Αυγούστου τις προπονήσεις. Μέχρι στιγμής όλα πηγαίνουν πολύ καλά, γεροί να είμαστε και να παλεύουμε! Σημαντική ώθηση μου δίνει η πίστη του Στέφανου στο πρόσωπο μου. Είναι σημαντικό πέραν του εαυτού σου να πιστεύει και κάποιος άλλος σε εσένα και να είναι δίπλα σου. Στόχος για φέτος είναι η κατάρριψη των ατομικών ρεκόρ μου με στόχο την είσοδο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα το καλοκαίρι. Φυσικά όπως και κάθε αθλητής στο πίσω μέρος του μυαλού υπάρχει και το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016, πάνω από όλα εύχομαι να είμαστε γεροί».
Σχετικά με το ρόλο της σαν προπονήτρια η Πετσούδη μίλησε στο Sportsfeed και για την εκμετάλλευση που δέχονται οι προπονητές από τους αρμόδιους, δεδομένου της αγάπης τους για το άθλημα. «Θεωρώ πως αν δεν γίνουν σύντομα διαδικασίες από τους αρμόδιους όσο αφορά το κομμάτι του αθλητισμού στη χώρα μας, ο πρωταθλητισμός θα σβήσει. Ήδη βρίσκεται σε διαδικασίες αποσύνθεσης και σαν πρωταθλήτρια και σαν προπονήτρια έχω παράπονα και αντιμετωπίζω δυσκολίες. Το κράτος απουσιάζει, οι ομάδες μετά βίας καλύπτουν τα βασικά και πολλές φορές ούτε και αυτά. Οι εγκαταστάσεις διαλύθηκαν εδώ στο Καυτανζόγλειο, τι μας μένει; Η αγάπη και το μεράκι των προπονητών και των αθλητών και κάπου εκέι πατάνε όλοι αυτοί οι “μεγάλοι”. Στην αγάπη μας για αυτό που κάνουμε αλλά τα περιθώρια στενεύουν και τα όρια εξαντλούνται. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει κάτι πολύ σημαντικό, εάν οι προπονητές ξεσηκωθούν δε θα γυμνάσουν τους αθλητές, εάν οι αθλητές δεν γυμναστούν δε θα αποφέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, εάν γίνει αυτό θα τιναχτούν όλα στον αέρα όμως συνεχίζουν τα… αυτάκια κάποιων να μην ιδρώνουν.
Παγκόσμια λάμψη στην Αθήνα.
4 Νοε, 2015 | ΣΤΙΒΟΣ
Στο περιθώριο του μοναδικού αυθεντικού Μαραθώνιου στον πλανήτη, η AIMS θα βραβεύσει και τους δύο κορυφαίους δρομείς της αποστάσης για το 2015.
Τέσσερις μαραθωνοδρόμοι οι οποίοι ξεχώρισαν με τα κατορθώματα τους τη χρονιά που ολοκληρώνεται, έχουν αξιολογήθει ώς η οι κορυφαίοι και από αυτούς θα προκύψουν ο καλύτερος άνδρας και η καλύτερη γυναίκα.
Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, στο γκαλά της AIMS που θα γίνει στο κολέγιο Αθηνών, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Πεκίνου, Γκιρμάι Γκεμπρεσλασιέ από την Ερυθραία και ο Κενυάτης Έλιουντ Κιπτσόγκε, ο οποίος κέρδισε στους μαραθώνιους του Σικάγο, του Λονδίνου και του Βερολίνου είναι οι μονομάχοι για τον τίτλο του καλύτερου μαραθωνοδρόμου της χρονιάς.
Στις γυναίκες, το βραβείο διεκδικούν η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Πεκίνου, Μάρε Ντιμπάμπα από την Αιθιοπία και η Κενυάτισσα Γκλάντις Τσερόνο η οποία ήταν νικήτρια στο μαραθώνιο του Βερολίνου, ενώ ήταν δεύτερη σε εκείνον που διεξήχθη στο Ντουμπάι φέτος.
Η εντεκάδα με τις πιο... όμορφες του στίβου
Οι 11 πιο όμορφες αθλήτριες του στίβου.
Έχουν περάσει από το Postgame.gr ομορφαίνοντας και την δουλειά μας με διάφορες συνεντεύξεις. Δείτε παρακάτω τις 11 πιο όμορφες αθλήτριες του στίβου, που "παίζουν" στην Ελλάδα.
1η σειρά απο αριστερά:Αντριάννα Φέρρα, Ραμόνα Παπαϊωάννου, Κατερίνα Δαλάκα, Αναστασία Μαρινάκου.
2η σειρά απο αριστερά:Λέλα Σαγκά, Κατερίνα Κυριακοπούλου, Στέλλα Σμαραγδή, Αναστασία Φουτσιτζίδου.
3η σειρά απο αριστερά: Κατερίνα Σαρρή, Ολυμπία Πετσούδη, Βούλα Παπαχρήστου.
Στο Μπίντγκοζ το παγκόσμιο εφήβων-νεανίδων
Τέσσερις είναι οι υποψήφιες πόλεις για το παγκόσμιο πρωτάθλημα βάδην ενώ για το παγκόσμιο πρωτάθλημα των εφήβων-νεανίδων, το Μπίνγκοζ είναι η μοναδική υποψήφια πόλη.
της Ελεονώρας Ρωσιάδου
Η πολωνική πόλη φιλοξένησε τη συγκεκριμένη διοργάνωση και το 2008, όταν η Ελλάδα κέρδισε δύο χάλκινα μετάλλια. Ένα με την Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ και ένα με τη Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν. Να σημειωθεί πως στις 7 Δεκεμβρίου όταν και έγινε η κατάθεση ενδιαφέροντος, υπήρχαν άλλες δύο υποψηφιότητες. Το Περθ της Αυστραλίας και μία πόλη της Ινδίας η οποία δεν είχε προσδιοριστεί. Ακολούθησε στις 10 Δεκεμβρίου η ενημέρωση από την IAAF για το κόστος και τις υποχρεώσεις της πόλης που θα αναλάβει τη διοργάνωση και στις 22 Δεκεμβρίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία της κατάταθεσης επίσημης υποψηφιότητας. Από τις τρεις υποψήφιες, μόνο το Μπίντγκοζ προχώρησε τελικά σε κατάθεση υποψηφιότητας και πλέον έχει απομείνει μόνο το διαδικαστικό στις 7 Ιανουαρίου, προκειμένου να ανακοινωθεί από το συμβούλιο της IAAF η ανάθεση του παγκόσμιου πρωταθλήματος εφήβων-νεανίδων στους Πολωνούς (19-24 Ιουλίου οι αγώνες).
Όσον αφορά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βάδων των ομάδων, οι τέσσερις υποψήφιες πόλεις που εξέφρασαν το ενδιαφέρον στις 7 Δεκεμβρίου κατάθεσαν και την υποψηφιότητα τους μετά την ενημέρωση. Ρώμη (Ιταλία), Γκουαγιακουίλ (Εκουαδόρ), Μοντερέι (Μεξικό) και Κίεβο (Ουκρανία) είναι οι τέσσερις υποψήφιες με τους Ιταλούς να είναι το μεγάλο φαβορί.
Σεμινάριο για τα σύνθετα.
Σεμινάριο για τα σύνθετα διοργανώνει ο Σύνδεσμος Προπονητής Στίβου Βόρειας Ελλάδας, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και τη συνεργασία του δήμου Νάουσας, στην ομώνυμη πόλη, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα διαλέξεων του δημαρχείου και μπορούν να το παρακολουθήσουν εκτός από τους προπονητές της ΕΑΣ, όσοι προπονητές και καθηγητές Φυσικής Αγωγής το επιθυμούν.
Το πρόγραμμα
11:00-11:45 Μεθοδολογία της προπόνησης στο δέκαθλο, από την αναπτυξιακή ηλικία έως τον πρωταθλητισμό.
Εισηγητής: Γιάννης Κουτσιώρας, ομοσπονδιακός προπονητής εφήβων, νεανίδων.
11:45-12:15 Μακρόχρονος προγραμματισμός της αθλήτριας Σοφίας Υφαντίδου από το 2000 έως σήμερα.
Εισηγητής: Κυριάκος Μηνάς, ομοσπονδιακό προπονητής συνθέτων.
12:15-13:00 Συζήτηση.
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα γίνει στον ίδιο χώρο η κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Βόρειας Ελλάδας.
Κορυφαίος στον πλανήτη ο Μπολτ.
Ακόμα έναν τίτλο πρόσθεσε ο Γιουσέιν Μπολτ στη συλλογή του, καθώς η παγκόσμια ένωση των αθλητικών συντακτών (AIPS) τον ψήφισε ως τον κορυφαίο αθλητή του κόσμου για το 2015.
του Σούλη Μέζου
Ο τελικός των 100μ. των ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου, υπήρξε ένα από τα πολυαναμενόμενα γεγονότα, συγκεντρώνοντας τεράστια προβολή καθώς ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του Γιουσέιν Μπολτ (από τη στιγμή που έγινε κυρίαρχος) που δεν ήταν το φαβορί. Η μάχη με τον αήττητο Τζάστιν Γκάτλιν πήρε μεγάλες διαστάσεις στα μίντια ως η αναμέτρηση του καθαρού αθλητή (Μπολτ) κόντρα στομ «βρώμικο» Γκάτλιν λόγω του παρελθόντος του στο ντόπινγκ. Η νίκη του Μπολτ, χαρακτηρίστηκε ως νίκη του αθλητισμού και προκάλεσε μεγαλύτερο ενθουσιασμό ακόμα και από τότε που είχε κάνει το τρομερό 9.58 στο Βερολίνο το 2009.
Για το λόγο αυτό οι αθλητικοί συντάκτες από όλον τον κόσμο τον ψήφισαν ως τον κορυφαίο αθλητή για το 2015, αφήνοντας δεύτερο τον Νόβακ Τζόκοβιτς (τένις) και τρίτο τον Λιονέλ Μέσι (ποδόσφαιρο). Ο Τζαμαϊκανός συγκέντρωσε 804 βαθμούς από τις ψήφους δημοσιογράφων μελών της AIPS από 91 χώρες, ενώ οι δύο αντίπαλοι του 774 και 380 αντίστοιχα.
Στις γυναίκες, θριάμβευσε το τένις με τη Σερένε Γουίλιαμς να συγκεντρώνει 664 βαθμούς, έναντι 362 της Γκενζέμπε Ντιμπάμπα και 283 της Ντάφνε Σκίπερς.
Ντιμπάμπα -Κιπτσόγκε οι κορυφαίοι στους δρόμους
4 Νοε, 2015 ΣΤΙΒΟΣ
Λίγα 24ωρα πριν ανακοινωθούν στην Αθήνα από την AIMS οι κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι του 2015, η IAAF ανακοίνωσε του κορυφαίους δρομείς αποστάσεων με τους Κιτσόγκε-Ντιμπάμπα να είναι είναι οι νικητές. Λέτε να επαναληφθεί και στην Αθήνα αυτό το δίδυμο;
O Έλιουντ Κιπτσόγκε και η Μάρε Ντιμπάμπα συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε άλλο δρομέα μεγάλων αποστάσεων στη διαδικασία της IAAF για το βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς.
Ο Κενυάτης μαραθωνοδρόμος, έχει κερδίσει τον αγώνα στο Λονδίνο με 2:04:42 που ήταν και η κορυφαία επίδοση της χρονιάς, την οποία βελτίωσε λίγους μήνες αργότερα με το 2:04:00 που έκανε στο Βερολίνο τρέχοντας μάλιστα σε πρόβλημα στα παπούτσια.
Η Ντιμπάμπα ξεκίνησε τη χρονιά από τον μαραθώνιο στο Ξιάμεν κάνοντας 2:19:52. Ακολούθησε η δεύτερη θέση στο μαραθώνιο της Βοστόνης, για να στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Πεκίνο, τον περασμένο Αύγουστο
.
Για 7η φορά σε Ολυμπιακούς
4 Νοε, 2015 | ΣΤΙΒΟΣ
Μέλος της αποστολής της Ισπανίας που θα ταξιδέψει του χρόνου στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα είναι και ο 46χρονος Χεσούς Άνχελ Γκαρσία, ο οποίος θα αγωνιστεί στα 50χλμ. βάδην.
του Σούλη Μέζου
Το τρομερό ρεκόρ της Μαρλίν Ότι θα ισοφαρίσει εκτός απροόπτου ο Ισπανός βαδιστής. Ο φοβερή Τζαμαϊκανή σπρίντερ, συμμετείχε σε Ολυμπιακους αγώνες για πρώτη φορά το 1980 και ολοκλήρωσε την τζαμαϊκανή καριέρα της, το 2000 στο Σίδνεϊ. Το 2004 στην Αθήνα, αγωνίστηκε για 7η φορά, εκπροσωπώντας τη Σλοβενία σε ηλικία 44 ετών. Συνολικά κατάφερε να κερδίσει εννέα Ολυμπιακά μετάλλια κάνενα όμως από αυτά δεν ήταν χρυσό (3 αργυρά και 6 χάλκινα).
Το ρεκόρ των συμμετοχών θα ισοφαρίσει ο Γκαρσία, ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς το 1992 στη Βαρκελόνη και από τότε έχει συμμετάσχει σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο αγώνισμα των 50χλμ. βάδην, έχοντας καλύτερη εμφάνιση την 4η θέση στο Πεκίνο το 2008. Εκεί όπου φέτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ολοκλήρωσε 9ος και απέκτησε το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την Ισπανία για 7η φορά.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι το απόλυτο ρεκόρ συμμετοχών, το έχει ο Καναδός Ίαν Μίλαρ, με δέκα συμμετοχές στο αγώνισμα της ιππασίας και σε ηλικία 68 ετών συνεχίζει και είναι εν ενεργεία αθλητής.
Οι πρωταθλητές στηρίζουν
5 Νοε, 2015 | ΣΤΙΒΟΣ
Με τους χρήστες του faceboook να προκαλούν πανικό με το νέο hasgtag #irunmarathon στα διαφημιστικά πλαίσια του Μαραθώνιου της Αθήνας και της Εθνικής Τράπεζας, δεν μπορούσαν να λείπουν και οι Έλληνες πρωταθλητές του στίβου που θέλησαν να στηρίξουν την κοινωνική πρωτοβουλία.
της Ελεονώρας Ρωσιάδου
Άνθρωποι όλων των ηλικιών, έχοντας ή όχι σχέση με τον αθλητισμό, ευαισθητοποιήθηκαν άμεσα θέλοντας να χρεώσουν με 0,50€ τo λογαριασμό της χορηγού τράπεζας, υπέρ του Κέντρου Φροντίδας Παιδιών του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιώς. Αν και στα μικρά γράμματα των όρων αναφέρεται πώς το μέγιστο χρηματικό ποσό που μπορεί να χορηγηθεί είναι μέχρι 5.000€, ωστόσο μόδα σαν και αυτή μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσεις. Πολλοί από τους Έλληνες και Κύπριους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες όπως οι Έλενα Φιλάνδρα, Ράνια Ρεμπούλη, Κρίστυ Αναγνωστοπούλου, Βαγγελιώ Σοφάνη, Ειρήνη Βασιλείου, Έφη Θεοδώρου, Ολυμπία Πετσούδη, Ηρώ Πιντή, Κωνσταντίνα Ρωμαίου, Νίκη Ξυδώνα, Ελένη Κουτσαλιάρη, Άννα Κιάφα, Ελένη Γκέλη αλλά και οι κύριοι Κώστας Δουβαλίδης, Πάρης Μπατζάβελης, Οδυσσέας Μουζενίδης, Γιώργο Τζατζιμάκη, Θάνο Καλάκο έγραψαν το δικό τους #
Επανέφεραν το γκραν πρι της Θήβας
Το νέο καλεντάρι της χρονιάς 2016 ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ με τις ημερομηνίες για πανελλήνιο κλειστού και πανελλήνιο παίδων-κορασίδων, ωστόσο όμως δεν είναι αυτές οι μοναδικές αλλαγές.
Η ομοσπονδία αποφάσισε να επαναφέρει στο πρόγραμμα το γκραν πρι της Θήβας το οποίο είχε αφαιρέσει από το αρχικό καλεντάρι που είχε δώσει στη δημοσιότητα, μετά το διοικητικό συμβούλιο της 21ης Οκτωβρίου. Πρόκειται για τον αγώνα που γίνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του Χρήστου Βουδούρη, διοργανώνεται από τον Πίνδαρο και είναι παραδοσιακά ο τελικός των γκραν πρι και ήταν απορίας άξιος για ποιο λόγο η ομοσπονδία αποφάσισε να μη συμπεριλάβει στο καλεντάρι της έναν παραδοσιακό αγώνα. Τελικά ο ΣΕΓΑΣ άλλαξε την αρχική του απόφαση επαναφέροντας το γκραν πρι της Θήβας, όχι όμως ως τον τελικό των γκραν πρι καθώς ο τίτλος παραμένει στην Πάτρα και τα Τοφάλεια όπως αποφασίστηκε την 21η Οκτωβρίου. Με την επαναφορά του γκραν πρι της Θήβας, άλλαξαν και οι ημερομηνίες για το γκραν πρι στο Άργος Ορεστικο, το οποίο θα διεξαχθεί στις 11 Ιουνίου αντί για τις 16 Ιουλίου που είχε οριστεί αρχικά.
Στο νέο καλεντάρι αναφέρονται όλοι οι υπό έγκριση αγώνες για τη νέα σεζόν. Είναι αυτοί που έχουν τη σήμανση με τον αστερίσκο, ενώ με έντονα γράμματα είναι όλες οι αλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα.
Για πληροφορίες πατήστε εδώ
Αν οι παγκόσμιοι ρέκορντμαν ήταν δεκαθλητές.
Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσοι είναι οι περισσότεροι βαθμοί που μπορεί να συγκεντρώσει ένας δεκαθλητής; Εύκολο. Υπολογίζεις το νούμερο λαμβάνοντας υπόψη τις κορυφαίες επιδόσεις σε όλα τα αγωνίσματα. Δηλαδή τα παγκόσμια ρεκόρ.
του Σούλη Μέζου
Τα νούμερα που βγαίνουν είναι… διαστηματικά. Το σύνολο είναι 12.560 βαθμοί (9.405 είναι το νυν ρεκόρ και ανήκει στον Άστον Ίτον), ενώ αν λάβουμε υπόψη τις κορυφαίες επιδόσεις των δεκαθλητών σε κάθε αγώνισμα το νούμερο είναι και πάλι εντυπωσιακό, καθώς το άθροισμα δίνει 10.529 βαθμούς. Αυτό δείχνει πως είναι μεν πολύ δύσκολο να ξεπεράσει ένας αθλητής τους 10.000 βαθμούς, αλλά αυτό κάποια στιγμή μπορεί να συμβεί. Σίγουρα πάντως όχι στο κοντινό μέλλον.
Ο Άστον Ίτον ερωτόμενος ποιος από τους κατόχους παγκοσμίου ρεκόρ θα κέρδιζε σε έναν αγώνα μεταξύ τους, έχρισε φαβορί τον Γιαν Ζελέζνι, με τους Μπολτ, Μέριτ και Λαβιλενί να είναι οι επόμενοι ενώ πιστεύει πως και ο Μάικλ Τζόνσον θα μπορούσε να τα πάει κάλα και αυτό γιατί το 70% του δέκαθλου είναι τρέξιμο και άλματα. Από όλους αυτούς πάντως, μόνο ο Λαβιλενί έχει δοκιμάσει να κάνει δέκαθλο μαζεύοντας 6.676 βαθμούς.
Οι βαθμοί με τα παγκόσμια ρεκόρ
Δέκαθλο
100μ. – 9.58 (Γιουσέιν Μπολτ) 1.202 βαθμοί
Μήκος – 8.95μ. (Μάικλ Πάουελ) 1.312β.
Σφαίρα – 23.12μ. (Ράντι Μπαρνς) 1.295β.
Ύψος – 2.45μ. (Χαβιέ Σοτομαγιόρ) 1.244β.
400μ. – 43.18 (Μάικλ Τζόνσον) 1.156β.
110μ. εμπόδια – 12.80 (Άρις Μέριτ) 1.135μ.
Δίσκος – 74.08μ. (Γιούργκεν Σουλτ) 1.383β.
Επί κοντώ – 6.16μ. (Ρενό Λαβιλενί) 1.284β.
Ακόντιο – 98.48μ. (Γιαν Ζελέζνι) 1.331β.
1.500μ. – 3:26.00 (Χισάμ Ελ Γκερούζ) 1.218β.
Σύνολο – 12.560β.
Οι βαθμοί με τις κορυφαίες επιδόσεις των δεκαθλητών σε κάθε αγώνισμα
100μ. – 10.21 (Άστον Ίτον) 1.044β.
Μήκος – 8.23μ. (Άστον Ίτον) 1.120β.
Σφαίρα – 19.17 (Έντι Χουμπάκερ) 1.048β.
Ύψος – 2.27μ. (Ρολφ Μπάιλσμιντ, Κρίστιαν Σενκ) 1.061β.
400μ. – 45.00 (Άστον Ίτον) 1.060β,
110μ. εμπόδια – 13.44 (Ντέμιαν Γουόρνερ) 1.048β.
Δίσκος – 55.87μ. (Μπράιαν Κλέι) 993β.
Επί κοντώ – 5.76μ. (Τιμ Λόμπινγκερ) 1.152β.
Ακόντιο – 79.80μ. (Πέτερ Μπλανκ) 1.040β.
1.500μ. – 3:58.70 (Ρόμπερτ Μπέικερ) 963β.
Σύνολο – 10.529β.
Οι βαθμοί του Άστον Ίτον στο παγκόσμιο ρεκόρ
100μ. – 10.23, 1.040β.
Μήκος – 7.88μ., 1.030β.
Σφαίρα – 14.52μ., 761β.
Ύψος – 2.01μ., 813β.
400μ. – 45.00, 1.060β.
110μ. εμπόδια – 13.69, 1.015β.
Δισκος – 43.34μ., 733β.
Επί κοντώ – 5.20μ., 972β.
Ακόντιο – 63.63μ., 793β.
1.500μ. – 4:17.52, 829β.
Σύνολο – 9.045β.
Ο θείος Μπολτ που όλοι αγαπάνε.
Μπορεί στους αντιπάλους του να προκαλεί τρόμο κάθε φορά που τον βλέπουν με τα spikes, στη Τζαμάικα όμως τον λατρεύουν. Ιδίως τα παιδιά στα οποία μοιράζει απλόχερα αγάπη. Ο Γιουσέιν Μπολτ, είναι ο θείος που όλοι αγαπάνε.
Ο Τζαμαϊκανός σούπερ σταρ του παγκόσμιου αθλητισμού, κάθε χρόνο τέτοια εποχή φροντίζει να μοιράζει απλόχερα αγάπη στα παιδιά της ιδιαίτερης πατρίδας του. Την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Άη Βασίλης εμφανίζεται πάντα στο Τρελόνι και μοιράζει δώρα στα παιδιά τα οποία περνούν όλη την ημέρα στο λούνα παρκ που στήνει ο Μπολτ.
Ο ταχύτερος άνθρωπος του κόσμου, πληρώνει κάθε χρόνο από την τσέπη του για να αγοράσει δώρα για όλα τα παιδιά (μικρά και μεγάλα) και φροντίζει πάντα να είναι και ο ίδιος παρών στην εκδήλωση για να φωτογραφίζεται και να παίζει μαζί τους.
Ο Μπολτ δεν ξεχνά από που ξεκίνησε και παρά το γεγονός πως είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες του πλανήτη, ποτέ δε γυρίζει πλάτη στην ταπεινή του καταγωγή. Είναι και αυτό ένα στοιχείο που τον κάνει τόσο αγαπητό παγκοσμίως.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΓΑΣ
Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ πρόκειται να διοργανώσει το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στο προπονητήριο «ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΙΔΗΣ» του Εθνικού Καυτανζογλείου Σταδίου, αγώνες ρίψεων στη μνήμη του «Κώστα Σπανίδη», Εθνικού προπονητή της Ελληνικής ομάδας στίβου για σειρά ετών και προπονητή της Ολυμπιονίκη της δισκοβολίας Αναστασίας Κελεσίδου.
Ο Κώστας Σπανίδης υπήρξε κορυφαίος αθλητής και προπονητής ρίψεων, με εξαιρετική παρουσία τόσο ο ίδιος αρχικά ως πρωταθλητής της δισκοβολίας, όσο και ως Ομοσπονδιακός και Εθνικός προπονητής αργότερα.
Συνεργάστηκε με τους κορυφαίους πρωταθλητές, Τασούλα Κελεσίδου, Σάββα Πανάβογλου, Καλλιόπη Ουζούνη, Βάϊο Τίγγα και πλήθος άλλων που τίμησαν την χώρα μας και την πόλη μας, χαρίζοντας μετάλλια και διακρίσεις, σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.
Οι αγώνες ρίψεων «ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΙΔΗΣ», αποτελούν κριτήριο για την επίτευξη ορίων για τη συμμετοχή των πρωταθλητών της χώρας μας στα Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, όπως επίσης και για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο.
Για το λόγο αυτό, συμμετέχουν όλοι οι πρωταθλητές μας στα αγωνίσματα των ρίψεων, αλλά και πρωταθλητές άλλων χωρών.
Είσοδος ελεύθερη
Ώρες αγώνων: 9.00-12.00 και 15.00-20.00